Главная Новости Дом и благоустройство Основні види твердопаливних котлів

Основні види твердопаливних котлів

0
705
Основні види твердопаливних котлів

Твердопаливні котли є одним із найбільш популярних видів опалювальної техніки України в останні роки. Чудові показники ефективності, зручності експлуатації і головне — низька ціна одиниці теплової енергії забезпечують широке їх розповсюдження. Така ситуація зумовила появу низки нових моделей, які відрізняються не лише конструкцією, а й принципом роботи. Велика пропозиція ринку зумовлює деяку складність в підборі. Так, наприклад, на сайті магазину твердопаливних котлів Екотерм зібрано більше двохсот моделей не враховуючи розподіл по потужності. Далі ми спробуємо надати основну інформацію щодо окремих видів, їх особливостей, переваг та недоліків, що значно полегшить процес вибору.

В залежності від способу переробки твердого палива в теплову енергію виділяють декілька окремих видів твердопаливного опалювального обладнання:

  • Традиційні твердопаливні котли.  Найпростіший вид з точки зору конструкції. Таке обладнання, як правило, має простий теплообмінник та досить низьку ефективність. Найбільше підійде для використання в якості допоміжного опалювального котла чи для періодичної експлуатації на дачі.
  • Котли тривалого верхнього горіння е найбільш популярним видом. Основою роботи є принцип верхнього горіння. Він полягає в пошаровому спалюванні завантаженого енергоресурсу зверху вниз. За рахунок цього теплогенератор здатен підтримувати непереривний процес горіння протягом довгого часу. Це в свою чергу значно впливає на зручність експлуатації, котел не потребує багато уваги зі сторони користувача. З нашої точки зору такий варіант якнайкраще підійде в якості основного джерела системи опалення приватного будинку.
  • Піролізні котли вважаються видом, який демонструє найвищі показники ефективності. Цьому сприяє унікальний двоступеневий процес переробки палива. На першому етапі дрова розкладаються на піролізний газ та деревне вугілля. На другому етапі відбувається спаленна виділеного піролізного газу при високій температурі. Недоліком такого виду можна вважати досить високу ціну та можливість переробки лише дров з низькою вологістю.
  • Пелетні котли – агрегати з системами автоматичної подачі палива в камеру згорання. Додатково укомплектовані окремим бункером та механізмом транспортування. Такий вид працює на гранульованому деревному чи вугільному паливі. Досить вибагливе та дороге обладнання. Відрізняється найвищими показниками автономної роботі. Деякі моделі здатні виділяти теплову енергію з одного завантаження впродовж 5 – 7 днів.
Загрузить еще похожие записи
Загрузить ещё от Admin
Загрузить больше в Дом и благоустройство
Комментарии закрыты.