Главная Новости Дом и благоустройство Як розрахувати діаметр димоходу твердопаливного котла

Як розрахувати діаметр димоходу твердопаливного котла

0
177
Як розрахувати діаметр димоходу твердопаливного котла

Твердопаливні системи опалення довгий час були незаслужено забуті. Зрозуміло, вони мають свої недоліки, такі як необхідність регулярного контролю або великі габарити. Однак вони мають ключову перевагу – автономність. Доки є паливо, відключення електрики або газу ніяк не вплинуть на температуру всередині житла.

Одним із найважливіших елементів твердопаливних систем опалення є димарі. На цю мить, вони найчастіше виготовляються з нержавіючої сталі. Різні марки сталі підходять для експлуатації в різних ситуаціях, що можна дізнатися на офіційному сайті Tepline — https://tepline.com.ua/ua/.

А в цій статті ми розповімо, як розрахувати діаметр димохода з нержавійки, перш ніж купити його через інтернет-магазин «Теплайн» за ціною виробника.

Содержимое

Формула для розрахунку діаметру димаря з нержавіючої сталі

Правильний розрахунок діаметра дуже важливий. Димарі з нержавіючої сталі виготовляються в різних типорозмірах, тому що під кожне обладнання потрібен конкретний варіант. Напевно, уникнути помилки з діаметром димоходу з нержавійки можна, якщо ознайомитися з технічною документацією твердопаливного котла. Зауважте, не з діаметром виходу на котлі, а саме з паспортом обладнання. Непоодинокі випадки, коли вихід має менший діаметр, ніж рекомендований у документах. Це передбачає, що вам знадобиться перехідник. Але діаметр основного димаря зі сталі має бути не меншим, ніж у документах.

У ситуації, коли вихід має квадратну або прямокутну форму, можна використати таку формулу розрахунку:

Ø = 2xAxB / A+B

Де А – ширина, а – висота виходу.

Наприклад, ширина становить 160 мм, а висота – 100 мм. Таким чином виходить, що Ø = 2x160x100/160+100. Діаметр димоходу для такого котла потребує 123 мм.

Зверніть увагу, що димарі, що мають занадто маленький діаметр, погано справляються з поставленим завданням. Вони засмічуються сажею, прискорено псуються через конденсат та можуть спричинити задимлення в приміщенні.

Купити димоходи з нержавійки в інтернет-магазині «Теплайн»

На щастя, в Україні легко купити димарі із нержавіючої сталі. Вони добре представлені у каталозі інтернет-магазину Tepline. Ціна дуже приємна, адже ви звертаєтесь безпосередньо до виробника. До того ж є гарантії якості на всі димоходи з нержавійки, незалежно від того, з якої конкретно марки сталі вони зроблені.

Загрузить еще похожие записи
Загрузить ещё от Admin
Загрузить больше в Дом и благоустройство
Комментарии закрыты.