Главная Новости Дом и благоустройство Які функції виконує контролер розумного будинку

Які функції виконує контролер розумного будинку

0
222
Які функції виконує контролер розумного будинку

Контролер — невід’ємна частина системи розумного будинку. Представляє собою центральний елемент, який поєднує пристрої в єдину мережу. Саме завдяки контролеру подаються сигнали на підключені пристроїв та виконуються задані сценарії. Якщо ви в пошуку якісного функціонального обладнання для розумного будинку, загляньте в каталог інтернет-магазину Neosmart: https://neosmart.com.ua/.

Содержимое

Класифікація функцій контролера розумного будинку

Розумний будинок — гнучка система, яку можна розширювати за допомогою різноманітних датчиків і пристроїв. Контролери дозволяють задавати різні комбінації програм, сценарії для приладів, залежно від показань датчиків або часу доби.

У системі розумного будинку контролер керує світлом, контролює сигналізацію, газову та пожежну безпеку, мікроклімат всередині приміщення, охоронні системи, забезпечує голосове сповіщення.

Контролер розумного будинку забезпечує віддалений доступ через інтернет для оперативного управління приладами та системами. Завдяки йому система формує письмові чи голосові повідомлення та звіти, створює сценарії взаємодії та терміново реагує у разі виникнення аварійної ситуації.

Робота контролера розумного будинку безпосередньо залежить від кількості підключених приладів та датчиків, чим їх більше, тим більш функціональною буде система.

Види контролерів розумного будинку

Керуючі системи поділяються на два типи. Найбільш технологічними є моделі із центральним високопотужним контролером, який має власну операційну систему, пам’ять та електронні комунікації управління. Також у таких системах управління розумним будинком передбачені вбудовані GSM-модулі, Wi-Fi-передавачі, Ethernet та USB-роз’єми.

Управління системами розумного дому може розподілятися між кількома простими контролерами, кожен із яких відповідає за певну групу приладів. Інтелектуальні можливості подібних контролерів обмежуються найпростішими завданнями та сценаріями.

Збільшити можливості контролера розумного дому можна за допомогою модулів розширення, наприклад, додати функцію керування голосовими командами та повідомленнями. Модулі можуть бути зовнішніми з підключенням через роз’єм USB, Ethernet або вбудованими. При виборі контролера обов’язково зверніть увагу на можливість підключення систем різних виробників.

Загрузить еще похожие записи
Загрузить ещё от Admin
Загрузить больше в Дом и благоустройство
Комментарии закрыты.