Главная Новости Здоровье Як проходить ультразвукова діагностика

Як проходить ультразвукова діагностика

0
136
Як проходить ультразвукова діагностика

Ультразвукова діагностика сьогодні є одним із найбільш ефективних та безпечних методів обстеження організму. Називаючи її безпечною, ми ніяк не применшуємо — УЗД не шкодить організму, рекомендовано до використання незалежно від віку пацієнтів. Процедуру можна проводити як маленьким дітям, так і людям похилого віку.

До того, сучасні технології дозволяють провести УЗД усіх органів, що помітно розширює сферу діагностики. На апаратах можна побачити патологію органів черевної порожнини, малого таза, серцево-судинної системи, судин голови тощо.

Содержимое

Особливості проведення ультразвукової діагностики

У більшості випадків жодної специфічної підготовки до ультразвукової діагностики не потрібно. Іноді, наприклад, для обстеження органів черевної порожнини, фахівці рекомендують за один день до процедури дотримуватися рекомендацій щодо харчування:

виключити продукти, що викликають газоутворення у кишечнику;

відмовитися від низки препаратів, включаючи ферменти, активоване вугілля.

Для обстеження сечового міхура також є невеликі рекомендації – за кілька годин до процедури лікарі рекомендують випити пацієнтам одну склянку води для покращення видимості органів.

Сама процедура ультразвукової діагностики проходить у кілька етапів:

  1. Пацієнт займає правильне становище на кушетці. Він може лежати на спині або на боці – все залежить від того, які органи обстежуватимуться.
  2. Лікар наносить спеціальний гель на досліджувану ділянку.
  3. З допомогою апарату здійснюється візуалізація необхідних ділянок. Лікар переміщає датчик по шкірі пацієнта та зображення внутрішніх органів та систем виводиться на екран.

Як довго триває процедура УЗД

Чимало пацієнтів також цікавить відповідь на запитання: наскільки довго триває ультразвукове дослідження внутрішніх органів та систем? Тут усе залежатиме насамперед від того, що саме обстежується. У ряді випадків, наприклад, здійснюючи УЗД колінного суглоба, процедура може тривати близько 10 хвилин. Цього цілком достатньо, щоб вивести на екран усю необхідну інформацію та побачити причину появи неприємних симптомів.

Якщо оглядаються, наприклад, органи малого таза або органи черевної порожнини, ультразвукова діагностика може тривати 20-25 хвилин.

У будь-якому випадку процедура не займає багато часу. До того, відразу після неї ви отримуєте на руки висновок фахівця, з яким необхідно звернутися до вузькоспеціалізованого лікаря чи терапевта.

Якість діагностики залежить і від устаткування, у якому проводиться дослідження. У Сіті Клінік встановлені потужні апарати для ультразвукового дослідження, що дозволяють з високою точністю продемонструвати стан внутрішніх органів та систем для встановлення діагнозу та призначення подальшої тактики лікування.

Загрузить еще похожие записи
Загрузить ещё от Admin
Загрузить больше в Здоровье
Комментарии закрыты.