Главная Новости Здоровье Лупа та ефективне лікування себореї

Лупа та ефективне лікування себореї

0
263
Лупа та ефективне лікування себореї

Поява лупи часто стає у людини причиною для формування комплексів і служить джерелом стресу. Вона вважає за краще відмовитися від носіння темних речей, оскільки на них відразу стають помітними білуваті лусочки епідермісу. Вона намагається близько не підходити до інших людей, побоюючись гидливого ставлення до себе. У цій статті ми дамо рекомендації як позбутися лупи та порадимо лікувальний шампунь від себореї.

Содержимое

Різновиди лупи

За міжнародною класифікацією лупу відносять до проявів себорейного дерматиту. Фахівці розрізняють такі різновиди себореї:

  • Жирна. Вона розвивається, якщо сальними залозами виділяється надлишок шкірного сала. Волосся пацієнта вкрите жиром і блищить. Консистенція сального секрету визначає вид жирної себореї. За густої форми шкірні лусочки приклеюються одна до одної. Волосся набуває підвищеної жорсткості. З’являються комедони — вугри під час видавлювання, яких виходить густе сало. За рідкої себореї шкірні покриви лисніють. Їхня поверхня стає через розширені пори схожою на апельсинову кірку. Жовтуваті шкірні лусочки щільно прикріплені до поверхні шкіри. Вони щільно зчеплені одна з одною. Пасма волосся в людини склеєні.
  • Суха. Цей вид виникає, коли зі шкірних пор погано виділяється шкірне сало через підвищену в’язкість. Шкіра стає сухою. Волосся стоншується, підвищується його ламкість. За такого різновиду лусочки легко відокремлюються з поверхні шкіри.
  • Змішана. Має ознаки відразу жирного і сухого різновидів себореї. На шкірних покривах волосистої зони з’являються ділянки сухої себореї. На шкірі обличчя розташовані осередки жирного її різновиду.

Визначити тип себорейних змін на шкірних покривах важливо, оскільки від цього залежить вибір ефективних препаратів від лупи.

Лікування себореї та усунення лупи

Для позбавлення від цієї патології використовують різні косметичні та лікувальні препарати. Засоби від лупи містять сполуки, які полегшують відлущування шкіри і видалення шкірних лусочок. Комплексне лікування знімає свербіж шкіри. Воно пригнічує розмноження грибків.

Оскільки перебіг себореї супроводжує розлад функціонування сальних залоз, до її лікування підключають продукти, що зменшують виділення сального секрету. Дія таких засобів від лупи спрямовується в глибокі шари шкіри.

Цю роль виконують маски або лосьйони з себорегулюючими властивостями, які містять цинк, саліцилати та синтетичні гормони. Їх на шкірі після нанесення треба тримати не менше півгодини. Шампунь від лупи слугує компонентом, що доповнює лікування. Він тільки змиває сальний секрет, який покриває поверхню волосся і шкіри голови.

Шампунь для волосся від лупи

Рекомендуємо розглянути шампунь SeboClean Intense проти лупи із саліциловою кислотою. Він розроблений для всіх типів волосся з метою ефективної боротьби з лупою. Саліцилова кислота – ефективний кератоліптик із протизапальною та антисептичною дією. Нормалізує себорегуляцію шкіри голови, знімає свербіж, має протизапальну та антисептичну дію. Має доведену делікатну відлущувальну та очищувальну властивість. Позбавляє скупчень сального секрету та інших забруднень, прискорює відлущування відмерлих лусочок епідермісу.

Шампуні від лупи застосовувати для лікування важливо, оскільки вони очищають поверхню шкірних покривів і полегшують проникнення в дерму лікарських речовин.

Лосьйони проти лупи

Для позбавлення від себореї ефективним є застосування лосьйону. Його застосовують за високого ступеня лущення і великої кількості лусочок.

Бальзами, що допомагають позбутися лупи

Бальзами використовують, наносячи по довжині волосся і на корені. Склад тримають протягом п’яти хвилин. Потім необхідно його ретельно промити.

Мазі від лупи

Мазі як засіб проти лупи застосовують за наявності одиничних вогнищ запалення або формування кірочок. Ці засоби містять цинк, гідрокортизон, саліцилат та інші речовини. Розроблено спеціальні мазі, які розраховані для лікування шкіри. Вони усувають лущення.

Мазь нормалізує склад шкірної мікрофлори й активізує ріст волосся. Перед застосуванням мазі миють голову спеціальним шампунем. Потім втирають засіб у прикореневу зону голови, залишають на три хвилини. Після цього його ретельно змивають. Мазь використовують до двох місяців двічі на тиждень.

Як швидко прибрати лупу

Лікується лупа та себорейний дерматит зазвичай протягом тривалого часу. Щоб позбутися цих симптомів, треба регулярно застосовувати спеціальні косметичні та лікувальні засоби. Тому поки що не існує таких лікарських препаратів, які допоможуть швидко впоратися з цією проблемою. У разі самостійного вибору засобу потрібно перед застосуванням уважно ознайомитися з інструкцією. Але краще піти на консультацію лікаря для підбору терапії.

Коли потрібно звертатися до лікаря

Коли у людини не виходить впоратися з лупою самому протягом місяця, потрібно піти до дерматолога. Він виявить точні чинники, що призводять до появи себореї та усуне причини її виникнення.

Лікар призначить ефективні засоби, які позбавлять лупи. На консультації фахівець також проведе лікування соматичних захворювань, які сприяють появі себорейного дерматиту. Для корекції стану здоров’я важливо пройти комплексну терапію і суворо дотримуватися рекомендацій лікаря.

Загрузить еще похожие записи
Загрузить ещё от Admin
Загрузить больше в Здоровье
Комментарии закрыты.