Главная Новости Коли потрібна консультація онколога жінкам після 40 років

Коли потрібна консультація онколога жінкам після 40 років

0
127
Коли потрібна консультація онколога жінкам після 40 років

Щорічно в світі фіксуються мільйони нових випадків онкологічних захворювань. Лікарі наголошують: якщо онкологію діагностовано на початкових стадіях розвитку, існують високі шанси на повне одужання. Головну роль у вирішенні цього питання відіграють онкологічні скрінінги. Це обстеження, які дозволяють виявити ранні ознаки найбільш розповсюджених видів раку, коли помітні симптоми ще відсутні. Особливо важливо проходити їх жінкам після 40 років, коли ризик розвитку пухлини зростає.

Також варто кожному знати ознаки, які вказують на необхідність отримання консультації онколога. Детально про них ви можете прочитати за посиланням https://www.clinic-target.com/uk/services/konsultacziya-onkologa/.

Содержимое

Чому з віком збільшується ризик розвитку раку?

Однією з основних причин збільшення ризику розвитку онкології після 40 років є накопичення в організмі людини різних мутацій. Вчені довели, що клітини, подібні до ракових, утворюються в нашому організмі протягом усього життя. Але у молодих людей імунна система успішно їх розпізнає та знищує.

При цьому з віком у клітинах організму на рівні ДНК поступово накопичуються різноманітні мутації. Більшість із них пов’язані з дією канцерогенів, ультрафіолетового опромінення, вживання неякісних продуктів харчування тощо.

Окрім мутацій, у наших генах відбуваються й інші процеси, наприклад, метилування ДНК. Воно призводить до зміни активності генів. Метилування може заважати активації важливих генів, які саме й приймають участь у попередженні розвитку онкології.

Не менш важливий вплив на утворення злоякісних пухлин мають зміни властивостей тканин, які сприяють розвитку онкології:

  1. Хронічне запалення. Патологічний процес дуже часто передує розвитку пухлини. При запальному процесі відбувається пошкодження тканин. Якщо з часом вони не відновлюються, починається безконтрольний поділ атипових клітин та формування новоутворення.
  2. Накопичення вільних радикалів, які здатні пошкоджувати ДНК.
  3. Збільшення кількості жирової тканини. Вона не лише сприяє хронічному запаленню, а ще й здатна виділяти речовини, які негативно впливають на стан клітин.
  4. Ослаблення імунної системи. В результаті імунітет не здатний ефективно боротися з пошкодженими клітинами.

Які обстеження необхідно проходити жінкам після 40 років?

Жінкам віком старше 40 років необхідно регулярно проходити наступні скринінги:

  1. Гінекологічний огляд. Під час процедури проводиться обстеження шийки матки. Періодичність такого огляду становить 1 раз на рік.
  2. Мазок з шийки матки та його цитологічне дослідження варто робити 1 раз на 3 роки з метою виявлення передракових та ракових змін.
  3. Мамографія. Обстеження молочних залоз допомагає виявити ранні ознаки злоякісного новоутворення. Його необхідно проходити 1 раз на 2 роки.
  4. Дослідження калу на приховану кров. Аналіз може показати наявність злоякісної пухлини в прямій та товстій кишці. Обстеження проводять 1 раз на 2 роки.
  5. Езофагогастродуоденоскопія. Проводиться для визначення раку шлунку, стравоходу та дванадцятипалої кишки.
  6. Обстеження шкіри, слизових оболонок, лімфатичних вузлів та щитоподібної залози. Огляд проводиться для виявлення ранніх ознак раку. Призначається 1 раз на рік.
  7. Ректороманоскопія. Проводиться для оцінки стану прямої та товстої кишки. Призначається за показаннями при наявності характерних симптомів та клінічних ознак.
  8. Дерматоскопія. Дозволяє виявити ознаки злоякісного новоутворення на шкірі та слизових оболонках. Проводиться за наявності показань.
  9. Рентгенографія або КТ легень. Проводиться для діагностики раку легень. Призначається за наявності показань або 1 раз на 3 роки.
  10. Колоноскопія. Проводиться для виявлення ознак раку прямої та товстої кишки за наявності показань.

Пройти скринінгові обстеження для раннього виявлення онкології можна в клініці Таргет https://www.clinic-target.com/uk/. Сучасне оснащення та новітні методи дозволяють діагностувати рак навіть на початкових етапах з високою точністю. За потреби лікар може провести онлайн-консультацію за результатами досліджень для їх інтерпретації.

Загрузить еще похожие записи
Загрузить ещё от Admin
Загрузить больше в Новости
Комментарии закрыты.